Fly Drive Ontdek Sicilie in 15 dagen 4 sterren Afbeelding Fly Drive Ontdek Sicilie in 15 dagen 4 sterren
Fly Drive Ontdek Sicilie in 15 dagen 4 sterren ****
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Sicilie

Fly Drive Ontdek Sicilie in 15 dagen 4 sterren

****

plane hotel car


15 Dagen

Een unieke kans om kennis te maken met het bijzondere binnenland van Sicilië. Hier proeft u de authentieke sfeer van het eiland en wijkt u af van de bekende toeristische routes. Ontdek het échte Sicilië in 15 dagen met verblijf in charmante accommodaties.Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Catania - Siracusa, ca. 65 km

Met het vliegtuig landt u op het vliegveld Catania, hier kunt u uw huurauto ophalen en kan uw vakantie echt gaan beginnen. U rijdt naar uw eerste locatie, waar u 2 nachten zal gaan verblijven.

Overnachting in of in de omgeving van Siracusa.

Dag 2: Siracusa, ca. 50 km

Heel de dag de tijd om Siracusa te ontdekken. Siracusa is een oude stad aan de zee, die van groot belang als de Griekse Syracuse. Het heeft een prachtige archeologische zone en een prachtig historisch centrum op het eiland Ortigia.

Overnachting in of in de omgeving van Siracusa.

Siracusa

In Siracusa kunt u o.a. het grootste Griekse Romeinse theater in Sicilië bezoeken. Oorspronkelijk is Siracusa een Griekse kolonie, met een rijke geschiedenis. Een bezoek aan het archeologische park Neapolis en het eiland Ortigia, het oude stadsdeel van Siracusa, is een aanrader. Hier bevinden zich de Dom met Griekse zuilen, de Aretusabron en de ruïnes van de Apollotempel. Of maak een wandeling door het mooie centrum.

Dag 3: Siracusa - Noto, ca. 35 km

Vandaag staat in het teken van barok. U kunt bijvoorbeeld Noto bezoeken, een harmonisch gebouwde, barokke stad. Noto geldt als een van de belangrijkste baroksteden van Italië en staat samen met de andere plaatsen van het Val di Noto op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overnachting in of in de omgeving van Noto.

Dag 4: Noto - Piazza Armerina, ca. 140 km

We verlaten Noto en gaan op weg naar Piazza Armerina. Onderweg kunt u stoppen in Ragusa of Caltagirone. Piazza Armerina is vooral bekend door de in de nabijgelegen vallei gelegen Romeinse villa, Villa Romana del Casale, die tot de best bewaarde villa's van de Romeinse tijd behoort. In de villa bevinden zich veel vloermozaïeken.

Overnachting in of in de omgeving van Piazza Armerina.

Dag 5: Piazza Armerina - Agrigento, ca. 100 km

U verlaat Piazza Armerina en gaat op weg naar het westen van Sicilië. Via de aan de zuidkust gelegen opgravingen van Selinunte rijdt u verder richting Agrigento. De oude middeleeuwse binnenstad van Agrigento en zijn mooie Griekse tempels zijn onderweg een bezoek waard.

Overnachting in of in de omgeving van Agrigento.

Agrigento

Agrigento is met name bekend wanwege de Vallei van de Tempels op enkele kilometers van de stad. Het is een van grootste archeologische plaatsen op Sicilië, waar maar liefst vier tempels te bewonderen zijn die nog geheel of gedeeltelijk behouden zijn. Ook de stad Agrigento zelf is echter een bezoek waard. Het centrum van Agrigento is compact maar kent verschillende, interessante bezienswaardigheden, zoals een schitterend theater, een prachtige kathedraal en een sfeervol Middeleeuws ogend centrum

Dag 6: Agrigento - Selinunte, ca. 95 km

Vanuit Agrigento rijdt u langs de kust verder naar Selinunte. Onderweg kunt u genieten van de prachtige weidse uitzichten over het Siciliaanse landschap en de kust.

Overnachting in of in de omgeving van Selinunte of Mazara del Vallo.

Selinunte

Selinunte was in de klassieke oudheid een grote stad en resten ervan zijn te bezichtigen op het opgravingsterrein vlakbij de badplaats Marinella.

Dag 7: Palermo via Erice/Trapani, ca. 120 km

Hoog op een berg ligt Erice, dat zijn Middeleeuwse karakter nog heeft behouden. U kunt via de zoutpanvelden van Trapani naar Erice gaan. Trapani en Erice laat u vervolgens achter zich en u vervolgt de route richting Palermo.

Overnachting in of in de omgeving van Palermo.

Erice

Erice is een prachtige middeleeuwse vestingstad met een rijke geschiedenis. De stad ligt op een heuveltop op een hoogte van 751m vlakbij Trapani en is van daaruit per kabelbaan bereikbaar.In de hoofdstraat, Corso Vittoria Emanuele, vind je op nr. 14 Pasticceria Maria Grammatico, dat tot de allerbeste Siciliaanse banketbakkerijen behoort en bekend is vanwege de heerlijke amandelkoekjes en marsepeincreaties.

Dag 8: Palermo

Palermo is rijk geweest aan gouden momenten uit vroegere tijden: Cappella Palatina, de kathedraal, en in Monreale, de met mozaïeken bedekte Dom. De belangrijkste stad van Sicilië is gedrapeerd in een mantel van onvoorspelbaarheid en avontuur: de straten zijn chaotische, de gebouwen zijn prachtig ragebol en haar inwoners - van wie velen hebben een voorliefde voor regel buigen en een gezonde verdenking van buitenstaanders - kan een ondoorgrondelijke veel zijn. Om een eerste inzicht van de unieke cultuur van de stad te krijgen, beginnen met het zwerven door de straten van de oude stad.

Overnachting in of in de omgeving van Palermo.

Dag 9: Palermo - Cefalù/Castelbuono ca. 70 km

Vanuit Palermo rijdt u verder naar de omgeving van Cefalu/Castelbuono. U kunt vandaag genieten van een prachtig natuurgebied, met kleine oude middeleeuwse stadjes zoals Geraci en Petralia. Aan de kust ligt het vissersplaatsje Cefalù, met zijn middeleeuwse kathedraal die het stadje domineert. Iets meer landinwaarts, in een prachtige groene omgeving, ligt het sfeervolle Catelbuono. Onderweg kunt u u vanuit Palermo eerst nog een stop maken in Bagheria.

Overnachting in of in de omgeving van Cefalu/Castelbuono.

Bagheria

Bagheria ligt 15 kilometer ten oosten van Palermo en is ongeveer 300 jaar geleden ontstaan door de adel die hier meerdere villas met uitgestrekte tuinen plaatsten om hun zomers door te brengen. Deze villas, met zijn prachtige façades en brede trappen, kan je nog steeds bewonderen.

Cefalu

Cefalu is een prachtig kleine plaatsje aan de noordwestkust van Sicilië dat gelegen is onder aan een steile rots i La Roccai, Cefalu is grotendeels opgebouwd rondom de 12e-eeuwse kathedraal. De kleine straatjes, het piazza Duomo met zijn gezellige terrasjes en de leuke kleine restaurantjes in de oude visserswijk maken het tot een geliefde bestemming voor toeristen.

Dag 10: Cefalu/Castelbuono - Madonie

U kunt vandaag doorbrengen in Cefalu of Castelbuono zelf of u kunt verder richting het Madonie-gebergte rijden om deze prachtige omgeving te verkennen of hier een prachtige wandeling te maken.

Overnachting in of in de omgeving van Cefalu/Castelbuono.

Dag 11: Cefalu/Castelbuono - Taormina, ca. 220km

U verlaat het Madonie-gebergte en rijdt langs de noordkust via Messina richting Taormina voor uw volgende verblijf. Onderweg in S. Stefano di Camastra kunt u prachtig keramiek bewonderen en/of kopen. Verder langs de kust komt u verschillende sfeervolle en charmante dorpjes tegen, waar u kunt stoppen.

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Dag 12: Etna

Rondom de Etna liggen typische vulkaanstadjes als Castiglione, Linguaglossa en Zafferana. Ook een tocht door het natuurgebied van de Etna is een bezoek meer dan waard.

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Etna

Een bezoek aan de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa, is zeker de moeite waard. U kunt tot bijna 1.900 meter komen, daarna is het nog mogelijk om met de nieuwe kabelbaan tot de zone van de kraters te gaan (gebruik van de kabelbaan is tegen betaling).

Dag 13: Taormina

Taormina is een stadje met vele smalle steegjes en terrasjes. Vanuit het Grieks theater heeft u een magnifiek uitzicht over de baai en de Etna. Als er nog genoeg tijd over is, kunt u ook Catania zelf of een van de badplaatsen in de omgeving nog met een bezoekje vereren.

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Taormina

Taormina is een van de leukste en drukst bezochte plaatsjes in Sicilië. Taormina is een bruisend klein stadje met leuke restaurants, mooie winkels en veel oudheid. In het lager gelegen deel van het dorp zijn er meerdere prachtige stranden te vinden.

Dag 14: Taormina - Alcantara kloof, ca. 20 km

Wordt het een dag uitrusten van de vele indrukken en genieten aan de kust of trekt u verder de natuur inEen tip is een bezoek aan de Alcantara-kloof. Bij de Alcantara kloof kunt u genieten van een prachtige, natuurlijke omgeving.

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Dag 15: Catania, ca. 55 km

Vandaag is er helaas weer een einde gekomen aan deze prachtige rondreis en is het tijd om weer huiswaarts te keren. U rijdt vanuit Taormina richting de luchthaven Catania, waar u de huurauto weer inlevert en in gaat checken voor uw terugvlucht. Mocht u een vroege ochtendvlucht hebben, dan kan de laatste overnachting ook plaatsvinden in of nabij Catania, zodat u de luchthaven gemakkelijk en snel kunt bereiken.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

 • Heenvlucht naar Catania
 • Terugvlucht vanuit Catania


Inclusief
 • Retourvluchten Amsterdam - Catania v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in charming 4 sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Fly Drive Ontdek Sicilie in 15 dagen 4 sterren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail